Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πατούλη προειδοποιεί για απιστία

όσους συναδέλφους του ψηφίσουν την πολιτική Πατούλη

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάτι δεν πάει καλά στην έδρα του πιο glamour δημάρχου της χώρας και μάλιστα, του προέδρου των δημάρχων Γ. Πατούλη. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Επ. Γαρδέλης (σ.σ: πρόσωπο επιλογής του πρώτου, που ανήκει στην παράταξη του) παρέδωσε στις 12/07 έγγραφο με το οποίο προειδοποιεί τους συναδέλφους του παραλήπτες της πλειοψηφίας Πατούλη, ότι εφόσον ψηφίσουν τροποποίηση σε κάποια πολεοδομικά χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απιστία.

Το πρόβλημα είναι ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι/παραλήπτες είχαν μόλις ομόθυμα ψηφίσει τις τροποποιήσεις στο πλαίσιο συνεδρίασης σχετικής επιτροπής, κάτι που σημαίνει ότι η ψήφος τους αποτελούσε «γραμμή» από τη διοίκηση του δημάρχου Γ. Πατούλη.

Συνεπώς, έχουμε το παράδοξο: ο δήμαρχος να εγκρίνει την υπερψήφιση της τροποποίησης των πολεοδομικών χαρακτηριστικών και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που είναι πρόσωπο επιλογής του πρώτου, να απειλεί αυτούς που έχουν ψηφίσει τη «γραμμή» Γ. Πατούλη, ότι διαπράττουν παράνομη πράξη.

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ασφαλώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι το «ζουμί» σε αυτή την περίπτωση είναι το ακίνητο γύρω από το οποίο διαμείβονται οι «σπονδές» πολιτικού αίματος στο δήμο Αμαρουσίου. Πρόκειται για το λεγόμενο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, δηλαδή οικόπεδο που είχε απαλλοτριωθεί από το ελληνικό δημόσιο κατά την προολυμπιακή περίοδο, με σκοπό να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για να υποστηρίζεται η Αττική Οδός, παρά του ότι η λειτουργία του σταθμού του μετρό στην περιοχή Νερατζιώτισσας Αμαρουσίου το χρειάζεται πια περισσότερο.

Το σημαντικό είναι ότι το ακίνητο βρίσκεται στα πενήντα μέτρα από την είσοδο του χρυσοφόρου Mall, είναι γωνιακό και συνεπώς, έχει πλευρές στους δύο ίδιους βασικούς δρόμους που έχει πρόσβαση και το εμπορικό κέντρο.
Παραδόξως, ο υποστηρικτικός χώρος στάθμευσης δεν έγινε ποτέ, παρά του ότι ο σταθμός μετρό είναι από τους πλέον πολυσύχναστους λόγω ακριβώς του Mall, χάριν του οποίου το δημόσιο πλήρωσε λεφτά για να φτιαχτεί, αφού η αραιοκατοικημένη περιοχή εξυπηρετείτο μέχρι τότε από τους σταθμούς τρένου «ΕΙΡΗΝΗ» και πλατείας ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου που βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης και μάλιστα, πολύ κοντά.

Μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την θέσπιση του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω ακίνητο εντάχθηκε από τα πρώτα στο χαρτοφυλάκιο του. Την παραμονή της «αναχώρησης» της κυβέρνησης Σαμαρά από την εξουσία το 2015, ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος κ. Ταγαράς υπέγραψε απόφαση με την οποία ρυθμιζόταν το ειδικό πολεοδομικό καθεστώς του δημόσιου ακινήτου, ώστε να μπορεί να πωληθεί σε ιδιώτη με εξαιρετικά ευεργετικές προϋποθέσεις, πράγμα που έγινε.
Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε τα μνημόνια και ειδικά το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και άλλα παρόμοια ψέματα που έλεγε για να καταλάβει την εξουσία, δεν έκανε τίποτε για να ακυρώσει αυτή την εξόφθαλμα χαριστική μεταβίβαση. Το αντίθετο μάλιστα, παρά την ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών για το ζήτημα, ο νεοτοποθετηθείς – από τον ΣΥΡΙΖΑ – πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας ολοκλήρωσε τις διαδικασία μεταβίβασης στον ιδιώτη ο οποίος αμέσως ξεκίνησε τις εργασίες οικοδόμησης του ακινήτου με σκοπό την εκμετάλλευση για εμπορικούς σκοπούς.

Για να ξεκινήσουν εργασίες οικοδόμησης ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ασθμαίνως μία αμφισβητούμενη οικοδομική άδεια. Την εξέδωσε την ίδια εποχή, που προφανώς υποκριτικά, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης εξέδιδε ανακοινώσεις με τις οποίες δήθεν κατήγγειλε την μεταβίβαση του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία βέβαια, με την οικοδομική άδεια εξυπηρετούσε πλήρως. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτή την αντίφαση, επικαλέστηκε το αυτόνομο της λειτουργίας της υπηρεσία Πολεοδομίας Αμαρουσίου, δικαιολογία που όσοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση γνωρίζουν ότι είναι φληνάφημα, προσβλητικό για την πολιτική ισχύ ενός οποιουδήποτε δημάρχου.
Πρόσφατα οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου σταμάτησαν διότι ο υπουργός κ. Σκουρλέτης αξιοποίησε μία γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Κράτους με την οποία αμφισβητείται η εγκυρότητα της οικοδομικής άδειας, ως προς τη δικαιοδοσία εκ μέρους του δήμου Αμαρουσίου.

Δηλαδή, ο Συριζαίος και «αριστερός» υπουργός δεν θέλησε να παρέμβει ακυρώνοντας τη μεταβίβαση στη βάση έλεγχου της αίολης απόφασης Ταγαρά (σ.σ: του αρμόδιου υπουργού της Ν.Δ, με την απόφαση του οποίου ξεκίνησε η πώληση), αλλά θέλησε να πάρει η κυβέρνηση το «αλισβερίσι» της έκδοσης άδειας από τον Γ. Πατούλη, χαλώντας και τη συνεννόηση Πιτσιόρλα (σ.σ.: φήμες λένε ότι ο κ. Σκουρλέτης ανήκει σε αντίθετο λόμπι διαχείρισης «αριστερών» έργων, από αυτό του κ. Πιτσιόρλα, γι’ αυτό υπάρχουν και κόντρες συχνά – πυκνά).
Στο πλαίσιο της εμπλοκής με την νέα «αριστερή» άδεια που πρέπει να εκδοθεί, προέκυψαν και άλλα προβλήματα στον φάκελο της οικοδομής, τα οποία θέλησε ασθμαίνως και πάλι να τακτοποιήσει η διοίκηση Πατούλη με τη επίμαχη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Τρίτη 12/7, την οποία αναμένεται να επικυρώσει η πλειοψηφία του, με συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου.
Μάλλον όμως δεν είχε υπολογίσει τους σχεδιασμούς του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου ο οποίος απειλεί τους συναδέλφους του ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για απιστία στη δικαιοσύνη.

Λέγεται, ότι πίσω από τη «ευαισθησία» του προέδρου Επ. Γαρδέλη κρύβεται ο πόθος του να εκθέσει τον δήμαρχο κ. Πατούλη σε αυτή την ομολογουμένως παράξενη σπουδή του να βοηθήσει την οικοδόμηση του πρώην ΧΕΥ (σ.σ: που κανονικά έπρεπε να μεταβιβαστεί στον δήμο Αμαρουσίου), προκειμένου να ικανοποιηθεί το πολυετές όνειρο του να γίνει δήμαρχος και αυτός.

 

ΠΗΓΕΣ:

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ως φωτογραφία

Πρόκειται για επιστολή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Επ. Γαρδέλη την οποία απευθύνει προτίστως στην Πολεοδομία Αμαρουσίου.
Αναφέρεται σαφώς και με έμφαση σε παράνομη πράξη που διαπράττεται.
Αυτό το έγγραφο το συνέγραψε – όπως αναφέρει – σε συνέχεια άλλης προειδοποιητικής επιστολής που είχε στείλει πάλι προς την Πολεοδομία, πριν όμως από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής κατά την οποία οι συνάδελφοί του της δημοτικής πλειοψηφίας υπερψήφισαν την διευθέτηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων του ακινήτου του ΧΕΥ, προκειμένου να συνεχίσει η οικοδόμησης του.

Συνεπώς, το δεύτερο έγγραφο που δημοσιεύουμε με την απειλή για απιστία το συνέγραψε με αφορμή την επίμαχη συνεδρίαση, το απευθύνει στην Πολεοδομία, αλλά το μήνυμα του απευθύνεται σε εκείνους που επικυρώνουν τις εισηγήσεις της υπηρεσίας με πολιτική ψήφο. Αυτό το γνωρίζουμε διότι – σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες – το έγγραφο το μοίρασε ο ίδιος ο πρόεδρος στην αίθουσα της συνεδρίασης της επιτροπής, για να το λάβουν υπόψή τους όσοι είχαν υπερψηφίσει τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις, δηλαδή οι συνάδελφοί του από την πλειοψηφία.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ:

1. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, τί έλεγε για τον ΧΕΥ Νερατσιώτισσας; Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, Cndianews.gr, δημοσίευση 05/02/2014.

2. Η άσχετη απάντηση της κυβέρνησης στην ερώτηση των – τότε – βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Καταχώρηση από τα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, hellenicparliament.gr, δημοσιεύτηκε 28/02/2014.

3. Το πρόβλημα της άδειας με παρέμβαση Σκουρλέτη. Ρεπορτάζ στην τοπική εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ, δημοσιεύτηκε 27/05/2016.

4. Ποια εταιρεία αγόρασε το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας και ποια είναι τα πλάνα της. dimand.gr, Καλοκαίρι 2016.