Δεν της αρέσει ο λιγνίτης και θέλει την αποκρατικοποίηση της δημόσιας εταιρείας φυσικού αερίου επειδή την ζητά μία αλλοδαπή κρατική εταιρεία!!!

Μετά τη μεγάλη καριέρα στον μνημονιακό «πατριωτισμό» στο MEGA
Τώρα και διεθνής καριέρα στο Ε.Κ. η Μαρία Σπυράκη 

maria-spyraki 

Στις 13|9 η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μ. Σπυράκη αποφάσισε να κάνει παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να βοηθήσει – για μία ακόμη φορά – τη πρόοδο της χώρας μας.
Έτσι, πρότεινε να ενταχθεί η χώρα μας σε πρόγραμμα επιδότησης ρύπων που σημαίνει να πάρουμε τα επόμενα χρόνια κάποια λίγα χρήματα σαν δέλεαρ για να εγκαταλείψουμε ως χώρα ένα εθνικό προϊόν ενέργειας, τον λιγνίτη, στο όνομα του ότι είναι ρυπογόνος.

Δεν αμφισβητείται ότι είναι ρυπογόνος πηγή ενέργειας ο λιγνίτης, αλλά δεν είναι η μόνη ρυπογόνος πηγή ενέργειας στον πλανήτη. Αυτό που με βεβαιότητα γνωρίζουμε όμως είναι ότι είναι η μόνη ελληνική πηγή ενέργειας στην Ελλάδα, τουλάχιστον, προς το παρόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο, είναι ένας από τους παγκόσμιους φορείς ελέγχου και παρέμβασης στο εμπόριο ενέργειας, που είναι το βασικό στοιχείο και της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής στις ημέρες που διάγουμε. Δεν ενθαρρύνει λοιπόν μικρά κράτη, όπως η Ελλάδα, να έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας, διότι αυτό δίνει τη δυνατότητα ανεξαρτησίας στην ενεργειακή τους πολιτική και δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς τη «βοήθεια»και χειραγώγηση από τις μεγάλες δυνάμεις.

ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Όμως, το ακόμη καλύτερο στοιχείο στην ομιλία της ευρωβουλευτού μας, είναι ότι στην εν λόγω τοποθέτησή της αφήνει αιχμή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν προχωρά όσο γρήγορα θα μπορούσε στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, ώστε να υπάρχει γρήγορα ασφαλής παροχή (και ευρεία χρήση) αζέρικου αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δια της Ελλάδας, μέσω του αγωγού TAP, όπως έχει συμφωνηθεί από την ηγεσία της.

Προφανώς, για να πείσει η κα Σπυράκη για τα λεγόμενα της, υιοθετεί και χρησιμοποιεί την εκπεφρασμένη άποψη στελεχών της SOCAR, αζέρικης εταιρείας, βασικής αντισυμβαλλόμενης στην υπόθεση μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ότι – τάχα – προβληματίζεται για την πρόοδο του αγωγού TAP, επειδή δεν προάγεται η αποκρατικοποίηση του κρατικού φορέα ενέργειας ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα. «Καίγεται«η SOCAR για τις μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα, τουλάχιστον όσο και η κα Σπυράκη, η επισπεύδουσα μνημονιακή Νέα Δημοκρατία και ο μνημονιακός – καίτοι – βραδύπους – ΣΥΡΙΖΑ! 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Όμως μία απλή περιέργεια μας έκανε να ερευνήσουμε τι είδους εταιρεία είναι η SOCAR της οποίας τον λόγο επικαλείται η κα Σπυράκη για να μην χάσουμε τις «μεταρρυθμίσεις» και τις «επενδύσεις» που τουλάχιστον μας προκύπτουν συνεπεία του μνημονίου.
Η SOCAR λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από την κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν!!!

Συνεπώς, μετά τις «μεταρρυθμίσεις» με τις σωτήριες «ιδιωτικοποιήσεις» ελληνικών αξιών που (ξε)πουλήθηκαν στο κινέζικο κρατικό μονοπώλιο των μεταφορών COSCO και των τουριστικών αερομεταφορών στην κρατικών γερμανικών κεφαλαίων FRAPORT, τώρα, ελέω μνημονιακών «πατριωτών» τύπου Σπυράκη, υπέρμαχων των νεοφιλελεύθερων «μεταρρυθμιστικών» ιδιωτικοποιήσεων σε αλλοεθνής κρατικές εταιρείες, θα έχουμε ακόμη ένα νέο ξεπούλημα εθνικής περιουσίας που θα παραδοθεί σε εκπροσώπους ενός ξένου κράτους ή όπου αυτοί θα υποδείξουν.

Μπράβο!!

Υ.Γ: Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση τέτοιες παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρείες να διαθέτουν χρήματα για λόμπινγκ στο ευρωκοινοβούλιο;

ΠΗΓΕΣ:

1) Ποια είναι η SOCAR; en.wikipedia.org
State Oil Company of the Azerbaijan Republic.

2) Η ιστοσελίδα της SOCAR.

 


3)
Το video από την παρουσίαση της ερώτησης Σπυράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

4) Ο αγωγός TAP