Άδοξοι… θεατρίνοι ΣΥΡΙΖΑ! | Έδωσαν ρέστα για την εξουσία και τη δόξα!

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε και ταλαιπωρούσε την κοινότητα ΑΜΕΑ στην υπόθεση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, για να κάνει την επικοινωνιακή φιέστα του!

sikiarideio

 

————————————————–

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει και λειτουργεί μία κάστα πολιτικών στελεχών που ζουν, δρουν και υπάρχουν, όχι για παράγουν πραγματικό πολιτικό έργο (σ.σ: όραμα, σχεδιασμός, συγχρονισμός, υλοποίηση, λειτουργία, όφελος για την κοινωνία, ανατροφοδότηση), αλλά για την επικοινωνία, για το δήθεν, για τη φιγούρα, για τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, για χορηγούμενες ανακοινώσεις στο facebook, στο twitter, για να βγαίνουν χαρούμενες φωτογραφίες, για τις δηλώσεις μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Αυτού του είδους οι πολιτικοί έχουν επαναπαυθεί από το ότι οι δημοσιογράφοι που ελέγχουν τις ανακοινώσεις τους είναι ελάχιστοι πια. Όπου υπάρχουν, δεν πληρώνονται ή δεν έχουν δουλειά και όταν έχουν, συνήθως την παρατάνε για να ασχοληθούν με την άμυνα τους έναντι των διώξεων που υφίστανται από το οικονομικο – πολιτικο – μηντιακό σύστημα.

Αυτού του είδους οι πολιτικοί ευθύνονται για την κατάπτωση της χώρας, την απαξίωση της πολιτικής, των ιδεών, των θεσμών, την απογοήτευση των πολιτών και γενικά την διαπλοκή και την διαφθορά κάθε είδους που έχουν ως νομοτελειακό αποτέλεσμα όλα τα προαναφερόμενα.


Η υπόθεση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος στο Μαρούσι

sikiarideion_fisikoΤο Σικιαρίδειο Ίδρυμα λειτουργεί τα τελευταία σαρανταέξι χρόνια σε συγκρότημα ακινήτων στο Μαρούσι παρέχοντας υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας σε ενήλικα άτομα ΑΜΕΑ από την μετασχολική, μέχρι την μέση ηλικία. Ειδικευμένο προσωπικό φροντίζει ώστε οι νέες και νέοι αυτοί συμπολίτες μας να κοινωνικοποιούνται να εκπαιδεύονται, να απασχολούνται. Γονείς ή συγγενείς των ατόμων αυτών ευεργετούνται λυτρωτικά με την δυνατότητα να εργαστούν, να προετοιμαστούν στο νοικοκυριό τους ή να ξεκουραστούν κατά τις ώρες που αυτά τα μέλη της οικογένειας τους βρίσκονται στα προγράμματα του Σικιαρίδειου.

Το Ίδρυμα τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί την λαίλαπα των μνημονίων. Έχουν περικοπεί οι επιχορηγήσεις από το υπουργείο Εργασίας από το οποίο εποπτεύεται, συχνά δεν μεταβιβάζονται τα όποια χρήματα στην ώρα τους, ενώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν πληρώνεται το προσωπικό του.

Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν επιπτώσεις – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του απλήρωτου προσωπικού – στην κοινότητα που υπάρχει γύρω από τα νέα άτομα ΑΜΕΑ του Σικιαρίδειου (γονείς, κηδεμόνες, εργαζόμενοι, προμηθευτές κλπ).

Το σωματείο των εργαζομένων του Ιδρύματος εδώ και πολύ καιρό έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα σε κάθε αρμόδια πλευρά της κοινωνίας ήτοι: στο υπουργείο Εργασίας, στην Περιφέρεια Αττικής, στον Δήμο Αμαρουσίου, στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος τους στο Δ.Σ του Ιδρύματος, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας.


Κάπου εδώ αρχίζει το πανηγύρι πολιτικής αυτοπροβολής

Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκεται στην τελευταία εκβαση της υπόθεσης του Σικιαρίδειου άφηνε συστηματικά τον τελευταίο μήνα να κλιμακώνεται η δυσλειτουργία στο Ίδρυμα. Το εποπτεύον υπουργείο Εργασίας, ο βόρειος τομέας της Περιφέρειας Αττικής δια του λαλίστατου κου Καραμέρου, η περιφερειάρχης twitter κα Δούρου, η τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοτικοί παράγοντες ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, η Νομαρχιακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ βορείων προαστίων… .ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γιατί ενδιαφερόμαστε ειδικά γι’ αυτούς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γιατί οι ως άνω παράγοντες του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που από τις 19/04/17 μέχρι τις 25/04/17 παρουσίασαν μία προκατασκευασμένη παράσταση με τίτλο που θα μπορούσε να ήταν: “εμείς που σώσαμε το Σικιαρίδειο, με την ευαισθησία που έχουμε στα ΑΜΕΑ”.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως είναι ότι παίζοντας αυτήν την προκατασκευασμένη παράσταση, απέδειξαν ότι δεν έχουν κανένα όριο, κανένα φραγμό στον τρόπο που ασκούν (παρα) πολιτική. Προκειμένου να κατασκευάσουν μία είδηση, ότι κατάφεραν δήθεν ένα επίτευγμα, δεν δύστασαν να παίξουν με την απληρωσιά εργαζομένων, με την αγωνία των γονιών των παιδιών ΑΜΕΑ, με τα ίδια – εντέλει – τα άτομα ΑΜΕΑ.

Αυτά αποδεικνύει η έρευνα του city-leaks.gr με στοιχεία που βρήκε ερευνώντας….
στις ανακοινώσεις των ίδιων των παραγόντων του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, τμήμα βορείων προαστίων!

Απολαύστε εδώ: ΕΡΕΥΝΑ «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ»

 

screenshot-www.google.gr-2017-04-29-09-25-17_ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ_ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ